Werken met agressiviteit

Werken met agressiviteit

Agressie is een zeer beladen woord. Van jongs af aan moeten wij onze agressie onderdrukken. Je vindt dit terug in de samenleving.

Wanneer wij naar de oorsprong van het woord terug gaan vinden wij dat agressie de betekenis heeft van : naar buiten komen, ergens gericht op af gaan. Een beweging van binnenuit naar buiten toe. We willen een doel bereiken. Welnu, er zijn voldoende mogelijkheden om deze beweging, deze agressie, te uiten op een manier die jezelf en anderen geen schade toebrengt. Je hebt nl. geen "tegenpartij"nodig, om tot de gevoelskern van je agressiviteit te komen.

 

Het voordeel van deze vorm van uiten is dat je op het achterliggende "buskruit" terugvalt, zodat het eventuele "korte lontje", niet meer nodig is. Zie het woord "buskruit" inderdaad letterlijk als de hoeveelheid energie in je lichaam, die je vast houdt. De oorzaak ligt daar weer achter. Welnu, in een veilige omgeving wordt dit "buskruit"ontstoken, zonder dat je jezelf of anderen hiermee beschadigd. Er is totaal geen lichamelijk kontakt met anderen. Je bent veilig.

In 7 stappen leer je hoe deze energie binnengehouden wordt. Daarna kom je met deze energie naar buiten. Niet op personen gericht, het doel verdwijnt. Je bepaald zelf door het codewoord STOP, of je in de beleving telkens verder wilt gaan.

De bedoeling is, dat je de agressie op een natuurlijke manier kunt inzetten, om er zelf beter van te worden. Dit betekent niet dat het ten koste van anderen gaat. De levensenergie stroomt vol uit. Je zelfbewuste uitstraling is zichtbaar.