De methode

De methode

Soms kan het nodig zijn een pas op de plaats te maken en inzicht te verwerven in:

  • Wie ben ik nu?
  • Wat wil ik ?
  • Wat betekenen de hindernissen voor mij ?
  • Waar ga ik heen ?

Ik ben direct en open. Als transformatiecoach confronteer ik je in fasen. Ik vraag je of je bereid bent om nog een stap verder te gaan en neem je dan mee. Ik bied je een veilig kader, gebruik makend van het codewoord 'stop', steeds je toestemming vragend ik ben betrouwbaar en respectvol hierin. Ik heb een practische, aktiegerichte instelling, waarbij ik problemen gewoon benoem en aanpak. Dit alles gebeurt met een grote dosis humor.

Ik ga in mijn aanpak niet diep op achterliggende oorzaken in, maar ga in een zeer rap tempo direct naar de kern. Ik laat me hierbij niet afleiden door allerlei zijsporen. Ik blijf niet lang stilstaan bij de vraag waar bepaalde patronen vandaan komen, maar onderzoek, in overleg met jou, of die patronen nu nog functioneel zijn. Zo niet, dan kijk ik samen met jou hoe ze te veranderen zijn.

Hierbij komen dus geen oordelen of veroordelingen. Je kunt het zien als één grote opruiming. Niet ik-eigen patronen worden aangepakt en opgeruimd of in een reservekast geplaatst. Je wordt er altijd beter van want je gaat terug naar jezelf, naar de kern van wie je zelf bent, waardoor je weer in je eigen kracht komt.

Je bent geen weken of jaren kwijt met praten over bepaalde problemen, maar gaat direct aan de slag via korte, concrete opdrachten.

Het voordeel hiervan is dat je snel vooruitgang boekt en, zoals eerder gezegd, tot de kern van de zaak komt. Een energie-brengende actie dus. Doordat je zelf meewerkt in het actiegerichte proces kun je er verder mee. In mijn benadering word je niet afhankelijk, maar wordt juist je zelfredzaamheid bevorderd. Zelfmanagement als het ware.

Om dit alles in te kaderen, heb ik een zeven stappen actieplan ontworpen. Hiermee kan ik iedere situatie op zeven manieren belichten. Dit schept duidelijkheid. De afdruk van iedere stap die je zet belicht de inhoud van je doelstelling, oplopend van datgene dat aanwezig is tot aan je uiteindelijke doel.